17 tietä kestävään kehitykseen -valokuvakilpailu 1.6. – 30.6.2022

Mitä kestävä kehitys tarkoittaa sinulle?

Ylä-Savon nuorkauppakamari ja Suomen nuorkauppakamarien Alue D herättelevät juuri sinua pohtimaan, miten tuoda esille kestävän kehityksen arvoja valokuvien avulla. Järjestämme yhteistyössä hongkongilaisen JCI Lion Rockin kanssa valokuvakilpailun, jonka tarkoituksena on nostaa esille YK:n kestävän kehityksen tavoitteita, joihin kuuluu:

Voit lukea lisää kestävän kehityksen tavoitteista ja niiden tarpeisiin vastaavista projekteista englanniksi YK:n sivuilla osoitteessa https://sdgs.un.org/goals, tai suomeksi YK-liiton sivuilla osoitteessa https://www.ykliitto.fi/yk-teemat/kestavan-kehityksen-tavoitteet.

Valokuvakilpailun säännöt lyhyesti suomeksi:

– Kilpailuaika on 6.6.-30.6.2022

– Joka kategoriasta valitaan voittaja heinäkuun 2022 aikana, ja voittavat työt pääsevät esille valokuvanäyttelyyn Hong Kongissa 17.8.2022 alkaen

– Kirjoita kilpailukuvan mukaan lyhyt (max 30 sanaa suomeksi tai 50 sanaa englanniksi) kuvaus, mihin kestävän kehityksen periaatteeseen se liittyy. – Lataa kuvasi osoitteessa https://mega.nz/megadrop/-TOZKWaVgUc. Liitä mukaan myös tekstitiedosto, jossa on mukana kuvaus, etu- ja sukunimesi, ja sähköpostiosoitteesi. Nimeä kuva- ja tekstitiedostot samalla nimellä.

– Arvostelukriteerit: miten hyvin kuva vastaa valittua kestävän kehityksen tavoitetta, luova ote, kuvan laatu, ja kuvan aitous

– Kilpailijan tulee olla vähintään 16-vuotias ennen 30.6.2022. Tätä nuoremmat osallistujat voivat osallistua esimerkiksi vanhemman kanssa.

– Osallistujalla täytyy olla kuvan tekijänoikeus. Kuvan pitää olla alkuperäinen, ja kuva ei saa olla voittanut aiemmin mitään muuta valokuvakilpailua. Kuva pitää olla otettu aikaisintaan 10.5.2020.

– Kuvan pitäisi kuvastaa kohdettaan mahdollisimman aidon tuntuisesti – ei filttereitä, ei HDR-kuvia, eikä muutenkaan ylimääräistä kuvanmuokkausta.

– Kuvien tulee olle digitaalisessa muodossa. (JPEG/JPG/RAW). Kuva voi olla myös skannattu esim negatiivista tai printatusta valokuvasta. Kuvan koko voi olla max 20MB. Kuvan täytyy olla vähintään 1600 pikseliä leveä (vaakasuorat kuvat) tai 1600 pikseliä korkea (pystysuorat kuvat). Kuvasta pitää olla saatavilla alkuperäinen versio (editoimaton digiversio, negatiivit tai printti).

– JCI Lion Rock saa kilpailukuviin viiden vuoden julkaisuoikeuden. Kuvia voidaan käyttää esimerkiksi seuraavan vuoden kilpailun mainostamisessa, valokuvanäyttelyssä, tai kirjassa, lehdessä tai nettijulkaisussa, jossa esitellään kilpailuun osallistuneita valokuvia.

Säännöt kokonaisuudessaan englanniksi: (Huom! Suomalaisilta osallistujilta ei pyydetä osallistumismaksua)
Submission Guideline.pdf