Sinustako jiicee?

Tervetuloa nykyiset ja tulevat jäsenet Ylä-Savon nuorkauppakamarin vaalikokoukseen perjantaina 6.10.2017 klo 18 Ravintola Raatihuoneeseen!

Kahvitarjoilua varten ilmoittaudu osoitteeseen jcylasavo (ät) gmail.com.

Vaalikokouksen jälkeen iltaa voi jatkaa kaikille (myös 40 täyttäneille ;)) avoimella viinitastingilla. Viinitastingin hinta on 30 euroa, mikä maksetaan paikan päällä.

Mikä vaalikokous?

Haluaisitko olla JC eli jiicee, eli nuorkauppakamarin jäsen? Oletko 18-40-vuotias ihminen, joka haluaa tehdä jotain itsensä ja ympäröivän maailman eteen ja samalla saada uusia ystäviä?

Jos kamaritoiminta on uutta ja tuntematonta, niin vaalikokous on paikka tavata ihmisiä ja samalla kysellä kaikesta kummallisesta.

 

 

Vaalikokous on virallinen kokous, jossa valitaan ihmiset seuraavan vuoden hallitukseen. Hallitusvirka on loistava tapa päästä kamarin toimintaan tiiviisti mukaan!

Jos epäilet onko sinulla kamaritoimintaan tai etenkin hallituspestiin rahkeita tai aikaa, niin kannattaa muistaa tämä: nuorkauppakamarissa on erilaisia ihmisiä erilaisilta aloilta ja eri elämäntilanteista. Yhdessä tekeminen uusien ystävien kanssa voi ollakin se henkireikä, josta saa voimaa. Lapset ja perheenjäsenet ovat tervetulleita mukaan toimintaan.

 

Mitä hallituksessa voi tehdä?

Hallitukseen tarvitaan esimerkiksi puheenjohtaja eli presidentti eli lyhyesti PRES, joka mm. hankkii yhteistyökumppaneita, johtaa kamaria ja edustaa kamariamme myös D-alueella (käytännössä Itä- ja Pohjois-Suomi) ja kansallisen tason tapaamisissa (eli koko maan kamaritapaamisissa). Puheenjohtajana voi toimia vain kerran, joten vuodesta kannattaa ottaa kaikki ilo irti! Siinä saa samalla paljon koulutusta ja tutustuu uusiin ihmisiin.

Puheenjohtajavuoden jälkeen toimitaan myös seuraavassa hallituksessa tittelillä IPP (Immediate Past President Edellinen puheenjohtaja). Tämän ansiosta puheenjohtajaksi tähtäävä voi luottaa siihen, ettei jää yksin uuden tehtävän kanssa. Käytössä on niin muiden presidenttien tuki kuin edellisen vuoden puheenjohtajan neuvot.

Totta kai tarvitaan myös sihteeri (SECY Secretary), joka huolehtii puheenjohtajan kanssa mm. esityslistoista, pöytäkirjoista ja muusta paperityöstä.

Nuorkauppakamarissa katsotaan tulevaisuuteen, joten hallitukseen tarvitaan myös valmistautuva puheenjohtaja (DP Deputy President), joka miettii jo vuoden päähän asioita että mitä haluaisi tehdä omalla puheenjohtajakaudellaan. Jos PRES estyy jostain menosta, DP toimii sijaisena.

Nuorkauppakamarissa on yhdistyksen kuluja ja tulojakin (toivottavasti!), joita saadaan talousprojekteista ja jäsenmaksuista. Rahastonhoitaja (TREAS Treasurer) pitää näistä kirjaa ja pitää hallituksen perillä talouden tilasta. Jos projekteissa on rahaliikennettä, TREAS vastaa niistä.

Lisäksi on liuta erilaisia pestejä:

COM Community Yhteiskuntalohko/projektit

Com hoitaa yhteiskuntaan suuntautuvia toimintoja ja projekteja.

IND Individual Yksilölohko, koulutus

IND puskee kamarilaisia kehittymään yksilön tasolla eli kouluttautumaan ja osallistumaan alueellisiin, kansallisiin ja kansainvälisiin koulutuksiin. Hän voi järjestää omassa kamarissa puhekilpailun ja debattikilpailun eli väittelykilpailun.

LOM Local Organisation Member Yhdistyslohko, tapahtumat

Seremoniamestari LOM järjestää kivoja kuukausitapahtumia ja kannustaa kamarilaisia niihin osallistumaan ja auttaa kamarilaisia tutustumaan keskenään. LOM-pestissä oppii aktiivisuutta ja voi auttaa kamarin jäseniä kehittämään itseään.

INT International Kansainvälisten asioiden lohko

Nuorkauppakamari on kansainvälistä toimintaa. INT pitää kamarilaiset tästä perillä. Kamarissa voi edetä kansainvälisiin tehtäviin. Nuorkauppakamarissa on  Team Finlandia, kv-kokouksia sekä twinningpartnereita eli kansainvälisiä kamarikumppaneita.

Ylä-Savon nuorkauppakamarin tuorein twinning-kamari on JCI Kaunas Liettuasta! Yläsavolaiset vierailivat kauniissa Kaunasissa toukokuussa 2017. Liettualaisten vastavierailu on talvella 2018.

LIO Local Information Officer Tiedottaja

Tiedottaja viestii kamaritoiminnasta eri sidosryhmille ja omalle jäsenkunnalle. Viestintää ei ole koskaan liikaa!

 

Lisäksi voi olla….

IPRO International Public Relation Officer Kansainvälinen suhdetoimintavirkailija

BUS Business Liikesuhdetoiminta

LMM Local Marketing Manager Paikallinen markkinoija

MC Master of Ceremonies Kamarimestari

Lyhenteet tulevat kansainvälisistä nimikkeistä ja ne kirjoitetaan kapitaalilla.

Ja vielä on yksi titteli, varsin tavoiteltu sellainen….

Senaattori on ansioitunut yli 40-vuotias entinen JC. Hän on kamarin, kansainvälisen ja kansallisen senaatin, kansallisen ja kansainvälisen järjestön ainaisjäsen. Senaattorilla on samat oikeudet kamarissa kuin jäsenellä, mutta ei äänioikeutta eikä jäsenmaksuvelvoitetta. Senaattorin arvon myöntää kamarin hakemuksesta maailmanpresidentti (WP).