PONSSE Scorpion voittoon Tuottavassa Ideassa!

Tuottava Idea -kilpailu on ratkennut

Ylä-Savon Nuorkauppakamari esitti tämän vuoden Tuottavaksi Ideaksi Ponssen Scorpion-harvesteria erittäin hyvällä menestyksellä, eli voitokkaasti. Scorpion ja muut voittajat palkittiin Kauppakamariforumin yhteydessä Finlandia-talolla torstaina 27.11.

10816229_10152868508037566_363663231_n

Suomen nuorkauppakamarien järjestämällä kilpailulla tuodaan esille uusia, alle kolme vuotta vanhoja, tuottavassa käytössä olevia ideoita. Kilpailun tavoitteena on kannustaa yhteiskuntamme toimijoita kehittämään uusia ideoita tuottavaksi liiketoiminnaksi niin omaksi kuin myös yhteiskuntamme hyväksi.

Yrityssarjassa voiton vei Ponsse Oyj:n Scorpion-harvesteri, joka vie puunkorjuun aivan uudelle tasolle. Ainutlaatuisilla, uusilla innovaatioilla ja digitalisaation oivalla hyödyntämisellä on parannettu tuotteen muotoilua, työturvallisuutta ja ergonomiaa. Koneen käsiteltävyys ja korjuutehokkuus ovat parantuneet tuntuvasti. Scorpion-harvesteri on erinomainen esimerkki siitä, minkälaisiin tuottaviin ideoihin perinteisilläkin liiketoiminta-alueilla päästään panostamalla osaamiseen ja sen hyödyntämiseen sekä uskottaessa omaan kykyyn uusiutua.

ponsse-scorpion_reference

Yhteiskuntasarjan voitti MIPsoft Oy:n BlindSquare-älypuhelinsovellus, joka mahdollistaa näkövammaisille uuden tavan havainnoida ympäristöä. Sovellus helpottaa näkövammaisten päivittäistä elämää mahdollistaen monien uusien palveluiden saavuttamisen omaehtoisesti.

Palveluliiketoimintasarjassa voiton nappasi Sportevo Oy:n Babyfit-palvelu. Palvelu antaa kaikille äideille ja äideiksi tuleville mahdollisuuden saada luotettavaa tietoa raskaudesta ja synnytyksestä sekä pienen lapsen kanssa elämisestä. Palvelu on hyvä esimerkki siitä, miten terveysosaamisesta voidaan tuottaa helposti monistettavia palveluja.

Lisäksi kilpailun raati halusi myöntää kunniamaininnan FilmMe Group Oy:n My Personal Camaraman -idealle menestymisestä niin yritys- kuin palvelusarjoissa. Idea soveltaa useita tekniikoita ja tuo digitalisaation harrastuksiin aivan uudella tavalla. Sen avulla voidaan myös luoda harrastuspaikoille uutta liiketoimintaa.

Kovatasoinen kamppailu

Kilpailussa arviointikriteereinä käytettiin hankkeen uutuutta, hankkeen innovatiivisuutta, idean toteuttamista/käyttöönottoa tuottavaan käyttöön, kestävän kehityksen huomioimista sekä hankkeen tulevaisuuden kilpailukykyä ja menestysmahdollisuuksia niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Neljäkymmentäseitsemän kovatasoista hakemusta kertovat siitä, että ympärillämme on innovatiivisia ihmisiä ja yrityksiä, jotka tekevät arvokasta työtä yhteiskuntamme eteen. Tuomaristoon kuuluivat kilpailun suojelijan Tero Ojanperän (Vision+) lisäksi johtaja Henri Grunsten (Suomen Teollisuussijoitus), ekonomisti Petri Malinen (Suomen Yrittäjät), tutkimuspäällikkö Jokke Eljala (Suomalaisen Työn Liitto), asiantuntija Kaisa Saario (Keskuskauppakamari), asiakkuuspäällikkö Jukka Heikkinen (Grano Oy), puheenjohtaja Irene Lamberg (Suomen Nuorkauppakamarit ry) sekä projektipäällikkö Jani Sund (Suomen nuorkauppakamarit ry).

Suomen Nuorkauppakamarit ry:n yhteistyökumppaneina kilpailussa vuonna 2014 toimivat: Suomen Teollisuussijoitus Oy, Suomalaisen Työn Liitto, Suomen Yrittäjät, Keskuskauppakamari, Grano Oy, Palvelualojen Työnantajat (Palta) ja Craftworks Oy.