Fore! Eli mitä tapahtuikaan Tahkolla 20.9.2014?

Tahkogolf

Tahkon golfarit
Kilpailun osallistujat yhteiskuvassa

Ylä-Savon Nuorkauppakamari sai tänäkin vuonna mahdollisuuden järjestää yhden D-cupin osakilpailuista. D-Cup on Suomen Nuorkauppakamarit ry:n Alue D:hen kuuluvien nuorkauppakamareiden leikkimielinen ja moniosainen golf-kilpailu, jota on järjestetty vuosittain erillisinä omina tapahtuminaan tai muiden isompien JCI-tapahtumien yhteydessä ympäri Itä- ja Pohjois-Suomea. Vaikka kyseessä onkin kilpailu, voi kuka tahansa Green Cardin suorittanut kamarilainen osallistua siihen tai lähteä kierrokselle mukaan vaikka mailapojaksi. Päätimmekin järjestää Ylä-Savon osakilpailun toisen kerran peräkkäin Tahkolla ja kilpailupäivä 20.9.2014 sattui säiden puolesta myös kirjaimellisesti syksyn puolelle, kun lumihiutaleet muistuttivat jo heti seuraavalla viikolla tulevasta talvesta. Toki tästä ei ollut vielä kilpailupäivänä merkkiäkään auringon porottaessa täydeltä laidalta.

Osakilpailuumme osallistui 12 pelaajaa neljästä eri kamarista kaukaisimpien saapuessa paikalle Helsingistä saakka. Edellisvuonna kierretyn New Coursen sijaan valittiin kisakentäksi Old Course, joka tarjosi monenlaisia haasteita niin kapeiden, pitkien kuin rutkasti vesien ympäröimien väylien ansiosta. Tiedossa oli siis jo ennen kisaa, että tälle kentälle on hyvä varautua ottamalla mukaan riittävästi palloja. Kenttä tarjosikin edellä mainittujen haasteiden lisäksi upeita järvimaisemia aurinkoisena syyspäivänä.

Jarmo Kauppinen palkintojensa kera
Jarmo Kauppinen palkintojensa kera

Kaikkien kisaajien saatua kierroksensa päätökseen oli aika laskea pisteet. Koska kyseessä oli D-cupin viimeinen osakilpailu, selvisi samalla myös D-cupin kokonaiskilpailun, miesten ja naisten sarjan voittajat. Tulosten suhteen ei jäänytkään epäselvyyttä vaan Ylä-Savon osakilpailun miesten sarjassa selkeä voittaja oli Jarmo Kauppinen ja naisten sarjassa Leena Ehari. Jarmo vei myös hienoilla suorituksillaan palkintopokaalit D-cupin miesten sarjan voitosta ja kokonaisvoitosta. D-cupin naisten sarjan voiton vei Jenni Isoviita. Tahkolla palkittiin muiden osakilpailujen tavoin myös Pisin avaus ja Lähimmäksi lippua -kilpailujen voittajat. Riku Happonen pamautti pallon väylällä 6 peräti 256 metrin päähän ja keräsi Pisimmän avauksen palkinnon. Jenni Isoviita puolestaan löi avauksen väylällä 12  vain 5,11 metrin päähän lipusta voittaen Lähimmäksi lippua -kilpailun. Bonuspalkintona jaettiin osallistujien kertomusten perusteella edellisvuoden Syvimmäksi metsään -palkinnon sijaan Syvimmälle järveen -palkinto ja päädyimme yksimielisesti Anni Tähtisen ansainneen palkinnon useilla järvivisiiteillään.

Riku Happonen 256-metrisen lyöntinsä laskeutumispaikalla
Riku Happonen 256-metrisen lyöntinsä laskeutumispaikalla

Tulosten jälkeen siirryimme viikonlopun ajaksi vuokraamallemme mökille jälkipeleihin saunan ja hyvän ruuan merkeissä ja taisi muutamat vielä saada kartutettua pallovarastojaan mökin ympäristöstä. Viikonlopun aikana oli muutoinkin paljon antoisia keskusteluja osallistujien kesken ja ilmoille heiteltiin paljon erilaisia uusia ideoita tulevan vuoden tapahtumiksi.

Iso kiitos vielä kerran kaikille osallistujille ja ensi vuonna tapaamme golfin merkeissä uudestaan, mutta missä ja miten jääköön vielä salaisuudeksi…

Seija Komulainen
Tapahtumavastaava 2014